stirile din data de
in arhiva de stiri

Vineri, 2017-11-17 : Tir - Sportivii de la CSM Focsani 2007, au tintit locuri de podium la Chisinău

Sportivii secției de tir a CSM Focșani 2007 au participat, la finalul săptămanii trecute și la inceputul acestei săptămani, la un puternic turneu internațional la Chișinău. In compania unor trăgători din Romania, Ucraina, Moldova și Rusia, țintașii de la Focșani au ocupat primele trei locuri la junioare, pușcă cu aer comprimat: 1 - Gabriela Donici, 2 - Alexandra Bivolaru, 3 - Teodora Șușu. La juniori, pușcă cu aer comprimat, David Ilie s-a clasat pe primul loc iar Răzvan Condrea și Lucian Puțaru, pe locurile al patrulea, respectiv, al cincilea. Sportivii de la CSM Focșani 2007 sunt pregătiți de antrenorul emerit Adrian Alaci și profesorul Aurel Giurgea.

Vineri, 2017-11-17 : Peste 3000 de voluntari au confirmat prezenta la plantarea stejarilor din "Parcul Memoriei Nationale - RoMandria"

Campania Parcul Memoriei Naționale "Stejarii Romaniei - 100 de ani de istorie și demnitate" strange laolaltă romani de toate varstele și din toate colțurile țării, in jurul sentimentului național de prețuire a eroilor neamului. Președintele Consiliului Județean Vrancea, Marian Oprișan, face un apel public către toți romanii care doresc să se implice in campania de plantare a stejarilor, să vină la Mărășești sambătă, 18 noiembrie 2017, de la ora 9:00, pentru a scrie impreună istoria inceputului Parcului Mandriei Naționale. Pentru a ajunge la locația stabilită, participanții se pot ghida după indicatoarele unidirecționale montate de pe drumul național E85, prin fața Primăriei Mărășești, pană la locul de plantare. Toți participanții trebuie să fie echipați și imbrăcați corespunzător pentru condițiile termice ale lunii noiembrie și să vină cu o lopată sau un harleț, unelte necesare pentru desfășurarea acțiunii de plantare. Toți voluntarii vor fi inscriși la intrare, iar numele lor vor fi făcute publice ulterior pe site-ul Consiliului Județean Vrancea. Prima acțiune de plantare a stejarilor din proiectul Parcul Memoriei Naționale se va bucura de o prezență numeroasă. Peste 3000 de voluntari, din județul Vrancea, dar și din alte județe (Galați, Iași, Neamț, Brașov) și București, precum și un grup de copii din Republica Moldova, și-au anunțat deja intenția de a-și aduce contribuția la realizarea acestui memorial dedicat soldaților care și-au jertfit viețile pe altarul libertății naționale, in bătăliile victorioase de la Mărăști, Mărășești și Soveja.

Vineri, 2017-11-17 : Săptămana Roboticii in Romania - Focsaniul pe harta mondială a roboticii

Anul acesta se organizează, pentru prima dată la nivel national in Romania, Săptămana Europeană a Roboticii: 17 - 26 noiembrie. Aceasta este o initiativă a retelei internationale europene de robotică, EURobotics, ce se desfăşoară in majoritatea tărilor europene şi are drept scop promovarea industriei roboticii şi a potentialului acesteia. Conform celui mai recent raport privind industria mondială a roboticii, anul 2016 a fost anul in care cifra de afaceri din domeniul roboților de servicii a depășit-o pe cea a roboților industriali. Raportul precizează, de asemenea, că sumele din acest domeniu in 2016 au fost de aproximativ 31 miliarde de dolari in 2016 şi estimează că pană in 2022 acestea vor ajunge la 237 miliarde de dolari, cu creștere preponderent in domeniul roboților de servicii. Acest lucru inseamnă că in curand roboții vor deveni o parte normală din viața noastră și, mai ales, că va fi nevoie de foarte mulți specialiști in acest domeniu. In acest context, in Romania vor fi organizate evenimente nationale (prima dezbatere la nivel national privind robotica in Romania, expozitie cu roboti, Caravana Roboticii), dar şi evenimente locale de către companii, cluburi de robotică, biblioteci şi institutii de invătămant. In Focşani, in data de 22 noiembrie 2017, evenimentele din cadrul Caravanei Roboticii vor fi organizate in parteneriat cu Biblioteca Judeteană "Duiliu Zamfirescu" Vrancea şi vor avea loc la sediul Sălii de lectură și Internet și al Centrului de formare, din strada Maior Gheorghe Sava, nr. 4 şi la Colegiul National "Unirea". In cadrul evenimentelor tinerii participanti vor avea ocazia să vadă şi să interactioneze cu o serie de roboti educativi şi să discute despre oportunităti de carieră in acest domeniu.

Vineri, 2017-11-17 : Orchestra de Cameră Unirea va sustine "A Smart Symphonic Concert"

Orchestra de Cameră Unirea va sustine luni, 20 noiembrie, de la ora 19:00, un nou concert in care vor fi interpretate lucrări ale compozitorilor Alfred Alessandrescu, Wolfgang Amadeus Mozart si Felix Mendelssohn Bartholdy. Conducerea muzicală ii apartine lui Vincent Gruger. Biletele s-au pus in vanzare la Agentia Ateneului Popular "Mr.Gh.Pastia" la pretul de 30 lei şi 20 lei (redus pentru pensionari şi elevi).

Vineri, 2017-11-17 : Reabilitare termică blocuri la 10 blocuri din Focsani

10 blocuri de locuințe din municipiul Focsani vor putea beneficia de reabilitare termică, miercuri fiind semnat contractul de servicii pentru elaborarea documentațiilor tehnice. Contribuția pentru proprietarii persoane fizice va putea fi diminuată pană la 3,5% din valoarea lucrărilor de execuție, in condițiile in care Primăria Municipiului se va angaja să asigure, din bugetul local, diferența pană la 25% pentru anumite categorii de proprietari persoane fizice (persoane/familii cu dizabilități, persoane/familii cu venituri sub salariul mediu net pe economie, pensionari cu venituri mai mici decat salariul mediu net pe economie). Suma totală de plată va fi eșalonată pe o perioadă de 10 ani, prin instituirea taxei de reabilitare termică. Cu o valoare de peste 100.000 de lei, contractul va furniza intreaga informație tehnică, urmand ca, după finalizarea acestuia, Primăria Focșani să poată trece la depunerea cererii de finanțare cu fonduri europene.

Vineri, 2017-11-17 : Copil de cinci ani, băgat in spital după ce a fost bătut cu o curea

Un băiat de cinci ani a ajuns joi seară la Spitalul de Urgență din Focșani, după ce a fost bătut cu o curea. Se pare ca tatăl băiatului s-a enervat că micuțul nu a făcut corect temele de la grădiniță și l-a bătut cu o curea. Copilul are următoarele diagnostice: politraumatism prin agresiune, cu echimoze și hematom orbital stang, torace posterior, coapsă stanga, umăr și braț stang. Micuțul este internat la Chirurgie Infantilă. Protecția Copilului s-a autosesizat in acest caz, fiind chemată si Politia.

 

 

»   «