stirile din data de
in arhiva de stiri

Vineri, 2017-09-22 : Vrancea, sub Cod galben de ploi

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis, vineri, o atenționare Cod galben de ploi, valabilă din această după-amiază pană sambătă dimineață in 18 județe, iar in același timp a prelungit cu 24 de ore informarea meteo de vreme rece pentru intreaga țară. Potrivit meteorologilor, in intervalul 22 septembrie, ora 15:00 - 23 septembrie, ora 10:00, in perioade scurte de timp sau prin acumulare, in județele Tulcea, Brăila, Buzău, Galați, Vrancea, Botoșani, Iași, Suceava, Bistrița Năsăud, Maramureș, Covasna, precum și in zona deluroasă și montană a județelor Bacău, Neamț, Harghita, Mureș, Brașov, Prahova și Satu Mare se vor inregistra cantități de apă ce vor depăși pe arii extinse 25 de litri/metrul pătrat și, izolat, 50 de litri/metrul pătrat. Pe de altă parte parte, ANM a prelungit informarea meteo de vreme rece, valabilă pentru toate regiunile, pană sambătă, la ora 21:00. Astfel, in zonele de munte, precum și in Moldova, Dobrogea, estul și nord-estul Munteniei, Transilvania, Maramureș, Crișana și Banat, vor fi intervale de timp in care va ploua, iar aversele vor avea și caracter torențial. Cantitățile de apă vor depăși pe arii restranse 20 - 25 l/mp. De asemenea, vremea va fi rece pentru această perioadă in toată țara, dar mai ales in regiunile intra-carpatice, unde valorile maxime ale temperaturii aerului se vor situa, in general, intre 14 și 18 grade. In zona montană inaltă, trecător, precipitațiile vor fi și sub formă de lapoviță și ninsoare. Temporar, vor fi intensificări ale vantului in majoritatea regiunilor, cu viteze la rafală de 45 - 55 km/h, iar pe crestele inalte de peste 65 km/h.

Vineri, 2017-09-22 : Meci CSM Focsani 2007 - AHC Dunarea Călărasi

Suporterii echipei de handbal CSM Focsani 2007 sunt invitati să sustină sportivii focsăneni la meciul pe care-l vor avea duminică, 21 septembrie, impotriva celor de la AHC Dunărea Călărasi. Etapa a patra a Ligii Zimbrilor va avea loc la ora 16:00, in Sala Polivalentă, meciul fiind transmis si in direct de un canal al postului public de televiziune.

Vineri, 2017-09-22 : Scolile din Chiojdeni si Gugesti, utilate cu laboratoare complet echipate si cu materiale digitale educative

Fundația Orange anunță dezvoltarea programului Digitaliada și in anul școlar 2017-2018, după editia pilot din 2016. 30 de școli de la sate intră in noul an școlar cu laboratoare digitale complet echipate și cu materiale digitale educative pentru Matematică și Informatică. 82 de profesori din cele 30 de școli au participat la sesiuni de formare și au acces la aplicațiile educative instalate pe tablete și la 124 de proiecte didactice adaptate. 3400 de elevi din mediul rural au acces permanent la laboratoarele dotate cu 826 tablete, 31 de laptopuri, 28 de videoproiectoare și ecrane de proiecție. Programul promovează educația digitală și incurajează utilizarea la clasă a metodelor de lucru interactive și a conținutului digital educativ, pentru a crește performanțele școlare ale elevilor. Programul include platforma Digitaliada.ro și un proiect dedicat școlilor din mediul rural. Platforma www.digitaliada.ro incurajează crearea și postarea online de conținut digital educativ in limba romană ce poate fi folosit de elevi sau profesori din toată țara. Platforma conține 256 materiale digitale educaționale și găzduiește concursul anual de materiale digitale #Digitaliada, ce premiază pasionații care dezvoltă conținut educativ original. In proiectul-pilot desfășurat in anul școlar 2016-2017, 10 școli gimnaziale de la sate au fost sprijinite să adopte metode digitale interactive in predarea materiilor Matematică și Informatică. Acestea au fost dotate cu un laborator digital (tablete, laptop-uri, videoproiectoare), un set de aplicații și jocuri educative incărcate pe tablete, iar profesorii au beneficiat de sesiuni de formare, planuri de lecție și suport tehnic pentru a utiliza resursele digitale la clasă. Printre scolile selectate pentru ediția a II-a a Digitaliada se află si două din Vrancea: de la Chiojdeni si Gugești. Rezultatele inregistrate după primul an de Digitaliada confirmă faptul că metodele digitale contribuie la o mai bună ințelegere a noțiunilor teoretice și la o implicare crescută a elevilor la clasă.

Vineri, 2017-09-22 : Păncenii petrec de Zilele Orasului

Sambătă si duminică va avea loc cea de-a XIII-a ediție a Zilelor Orașului Panciu. Autoritățile locale au pregătit mai multe manifestări culturale, artistice și sportive. Sărbătoarea păncenilor va incepe sambătă dimineață, cu omagierea eroilor locali, la monumentul eroilor din centrul orașului. In program vor mai fi o lansare de carte, o nouă ediție a Concursului Național de Artă Creștină Sf. Ierarh Teodosie de la Mănăstirea Brazi, un semimaraton, un targ de meșteri populari. Spectacolele de muzică ușoară și populară, care vor avea loc pe scena din parcul Casei de Cultură vor incheia Zilele Orasului Panciu. Duminică este programat un foc de artificii.

Vineri, 2017-09-22 : Un degustător celebru din Japonia, jurat la Concursul National de Vinuri "Bachus 2017"

Festivalul Internațional al Viei și Vinului "Bachus" are printre invitați personalități marcante din domeniul oenologic, japonezul Katsuhiko Aizaki urmand a face parte din juriul Concursului Național de Vinuri "Bachus 2017", care se va desfășura in perioada 5-6 octombrie la un restaurant din Focșani. Katsuhiko Aizaki, cunoscut in mediile concursurilor de vinuri de la nivel mondial drept unul dintre cei mai avizați degustători, va fi președintele uneia dintre cele cinci comisii de degustare din cadrul Concursului National de Vinuri. Invitatul japonez are o experiență de 28 de ani in domeniul oenologic. Concursul National de Vinuri "Bachus 2017", ajuns in acest an la ediția a VIII-a, reprezintă al doilea mare eveniment de profil organizat in Romania, datorită numărului mare de probe transmise de producătorii de vin din țară și străinătate. Consiliul Județean Vrancea dorește ca acest eveniment să fie cartea de vizită a județului nostru și să devină cel mai important concurs de vinuri din țară. In acest an, juriul de concurs va fi prezidat de academicianul Valeriu V. Cotea. Juriul de degustare va fi compus din 5 comisii, fiecare avand in componență cate cinci degustători experti. Producătorii de vin caștigători ai Concursului Național de Vinuri vor avea parte de premii atractive din partea organizatorilor, respectiv participarea gratuită la trei concursuri internaționale: Concursul Mondial de Vinuri de la Bruxelles (organizat in perioada 10-13 mai 2018 la Beijing, China), Prowein (organizat in perioada 18-20 martie 2018 la Dusseldorf, Germania) și Salonul Internațional de Vin Vinitaly (organizat in perioada 15-18 aprilie 2018 la Verona, Italia). Festivalul Internațional al Viei și Vinului "Bachus" este un eveniment de tradiție, care se organizează anual in Țara Viei și Vinului. Festivalul organizat la Focșani poziționează Vrancea pe o hartă a turismului, datorită faptului că atrage public tanăr din toată țara, care vine in municipiul Focsani pentru a asculta live artiștii care vor evolua pe scenă, pentru a degusta un vin de calitate și, nu in ultimul rand, pentru a admira și cumpăra produse tradiționale locale.

Vineri, 2017-09-22 : 340 de locuri de muncă vacante in Vrancea

Persoanele aflate in cautarea unui loc de munca pot opta pentru unul dintre cele 340 de joburi declarate vacante de angajatorii vranceni la AJOFM. Isi pot gasi slujbe persoanele calificate in meseriile: arhitect sef, asistent medical, laborant, director gr. 2, inspector de specialitate gr a II-a, referent 1A, operator ghiseu banca, operator introducere validare prelucrare date, tehnician echipamente de calcul si retele, economist, contabil, casier, ospatar, patiser, afumator carne, macelar, transator carne, operator la fabricarea mezelurilor, calcatoreasa lenjerie, controlor calitate, dulgher, instalator in contructii, electrician, electromecanic automatizari si telecomunicatii, electromecanic retele cabluri, lacatus mecanic, macaragiu, ifronist, sofer, faiantar, strungar, sudor, tinichigiu, zugrav, zidar, frezor universal, fierar betonist, inginer constructii, operator prefabricate, inginer TCM, tamplar PVC, agent vanzari, lucrator comercial, vanzator, magaziner, merceolog, manipulant marfuri, primitor distribuitor marfa, operator confectioner industrial, operator masini cu comanda numerica, agent de securitate si interventie, ambalator manual, ingrijitor animale. Muncitorii necalificati pot lucra in confectii si in constructii.

 

 

»   «