stirile din data de
in arhiva de stiri

Vineri, 2018-03-16 : Vrancea, sub Cod galben de precipitatii insemnate cantitativ, intensificări ale vantului si răcire accentuată

Duminică, 18 martie, intre orele 08:00 - 23:00, Vrancea va fi sub Cod galben de precipitatii insemnate cantitativ, intensificări ale vantului si răcire accentuată. In intervalul menționat vor fi precipitații pe arii extinse in jumătatea de sud-est a teritoriului. In Moldova, precum și in zona Carpaților Orientali vor predomina ninsorile și se va depune strat consistent de zăpadă. In Muntenia și in cea mai mare parte a Transilvaniei, la inceput va ploua, apoi vor fi precipitații sub formă de lapoviță și ninsoare. Vor fi condiții de polei. In Oltenia și in Dobrogea vor fi mai ales ploi. Cantitățile de apă vor depăși local 20... 25 l/mp și izolat 40 l/mp. Vantul va avea intensificări in majoritatea zonelor, mai susținute in est și in sud-est, cu viteze de 55... 65 km/h, precum și la munte, unde rafalele vor depăși 70 km/h, temporar viscolind ninsoarea. Vremea se va răci accentuat, devenind deosebit de rece pentru această perioadă, astfel că se vor inregistra temperaturi cu peste 10-15 grade mai coborate decat valorile normale pentru această perioadă.

Vineri, 2018-03-16 : Directorul AMN conferentiază despre "Fenomenele climatice extreme, o provocare a lumii contemporane"

Directorul Agenției Naționale de Meteorologie, dr. Elena Mateescu, va conferenția sambătă, 17 martie, la Ateneul Popular "Maior Gheorghe Pastia" din Focșani, incepand cu ora 10:30. Titlul expunerii sale este unul atractiv atat pentru geografi cat și pentru publicul larg: "Fenomenele climatice extreme, o provocare a lumii contemporane".

Vineri, 2018-03-16 : Aleile din Grădina Publică vor fi acoperite cu pavele

Aleile din Grădina Publică vor fi reamenajate și acoperite cu pavele. Lucrările din parcul central vor fi derulate după finalizarea proiectării și desemnarea prin achiziție publică a constructorului. Investiția este derulată de Direcția de Dezvoltare Servicii Publice. Se speră ca reamenajarea aleilor să fie gata pană in această vară.

Vineri, 2018-03-16 : Angajatii de la Penitenciarul Focsani au donat sange

Joi, 15 martie 2018, 17 functionari publici cu statut special din cadrul Penitenciarului Focșani au donat sange, in cadrul unei actiuni umanitare, organizată cu sprijinul Centrului de Transfuzie Sanguină Vrancea. Demersul personalului din cadrul Penitenciarului Focşani reprezintă un ajutor acordat unitătilor spitaliceşti care se confruntă cu insuficienta sangelui necesar transfuziilor. Datorita gestului lor, cei 17 functionari publici cu statut special au contribuit la completarea rezervelor Centrului de Transfuzie Sanguină din Focşani.

Vineri, 2018-03-16 : Persoanele fizice care realizează venituri din activităti independente isi păstrează calitatea de asigurat pană la termenul de depunere a declaratiei unice

Persoanele fizice care realizează venituri din activităti independente işi păstrează, in acest an, calitatea de asigurat pană la termenul de depunere a declaratiei unice, 15 iulie, se arată intr-un comunicat al Casei Nationale de Asigurări de Sănătate (CNAS), remis joi. CNAS mai arată că persoanele care nu realizează venituri şi nu sunt exceptate de la plata contributiei dobandesc calitatea de asigurat pentru o perioadă de 12 luni, prin depunerea declaratiei unice, indiferent de data depunerii acesteia, calitate care incetează dacă nu se depune o nouă declaratie pentru perioada următoare.

Vineri, 2018-03-16 : Angajatii de la Directia Judeteană pentru Tineret si Sport Vrancea si Clubul Sportiv "Unirea" au intrat in grevă japoneză

Vineri dimineață, angajații de la Direcția Județeană pentru Tineret și Sport Vrancea și Clubul Sportiv "Unirea" au intrat in grevă japoneză.Angajații sunt nemulțumiți de tratamentul inegal şi discriminatoriu legiferat prin adoptarea Legii-cadru nr. 153/2017 in ceea ce priveşte salarizarea personalului din domeniile Sport şi Tineret dar şi ignorarea propunerilor de corectie şi a amendamentelor depuse, au determinat mentinerea celui mai scăzut nivel de salarizare dintre toate categoriile de bugetari din Romania.

Vineri, 2018-03-16 : 150 de locuri de muncă vacante in Vrancea

150 de locuri de muncă au fost anuntate ca fiind disponibile de catre agentii economici vranceni. Lista locurilor de muncă declarate vacante cuprinde oferte pentru persoanele de meserie: agent asigurări, agent de securitate și intervenție, ajutor sef de tura statie electrica, brutar, bucatar, călcătoareasa lenjerie (10 posturi), casier, cioplitor in piatra si marmura (4 posturi), faianțar, frezor universal, ifronist, lucrător comercial, lucrator gestionar, masinist la masini pentru terasamente, operator confecționer industrial, operator mașini comandă numerică, ospatar, prelucrător prin așchiere, rectificator universal, sculer matrițer, șef serviciu vanzari, strungar, tamplar și zidar. 41 de posturi sunt pentru muncitorii necalificați.

 

 

»   «