stirile din data de
in arhiva de stiri

Vineri, 2018-10-19 : Centrul pentru Reabilitarea Faunei Sălbatice de la Focsani tratează un urs lovit de tren

Un urs lovit de tren a ajuns in regim de urgență la Centrul pentru Reabilitarea Faunei Sălbatice - ACDB de la Focșani. Un urs juvenil de circa 8 luni a fost lovit de tren in localitatea Bixad, pe fondul cinegetic Dobrița - Zălan, administrat de AV Pro Silva. Deși inițial starea ursului era destul de gravă, in urma tratamentului administrat puiul de urs a inceput să se simtă mai bine și să dea speranța că in cel mai scurt timp se va reintoarce in pădurile din Covasna. Centrul pentru Reabilitarea Faunei Sălbatice a fost inființat de ACDB in 2007 pe amplasamentul fostei grădini zoologice de la Petrești, la cațiva kilometri de Focșani. Centrul, primul autorizat din Romania, este specializat in tratarea și reabilitarea mai multor specii de animale sălbatice aflate in dificultate.

Vineri, 2018-10-19 : Meci handbal CSM Focsani 2007 - Dinamo Bucuresti

Iubitorii handbalului focșănean, sunt invitati să fie alături de echipa de seniori la jocul din Liga Națională de handbal pe care echipa Focșaniului, CSM 2007, il va avea sambătă, 20 octombrie, de la ora 18:30, cu Dinamo București, in Sala Polivalentă. După 6 etape disputate, CSM Focsani 2007 se afla pe locul 4 in clasament, cu 13 puncte, la egalitate cu Dinamo București, Potaissa Turda si CSM Bucuresti.

Vineri, 2018-10-19 : Un tanăr vrancean a vrut să cumpere un telefon cu o bancnotă falsă de 50 de euro

Un tanăr de 20 de ani a fost depistat de jandarmi, joi, in timp ce incerca să cumpere un telefon mobil cu o bancnotă de 50 de euro falsă, inscriptionată cu caractere chirilice. Dacă in luna martie, un vrancean voia să cumpere branză de la targul din Dumbrăveni cu niște bancnote de 200 de lei, frumos colorate cu carioca și trase la xerox, joi jandarmii vranceni au găsit un alt "intreprinzător" de 20 de ani, care a incercat să cumpere un telefon mobil cu 50 de euro falși, inscripționați cu caractere slavone. Ce-i drept, de această dată, banii erau mai bine "desenați", dar din păcate tanărul a avut și ghinion... vanzătorul telefonului era un jandarm.

Vineri, 2018-10-19 : Concubina minoră l-a lăsat pe un vrancean fără 40 de mii de lei

Duminică seară, polițiștii din Gugești au fost sesizați de către un tanăr, in varstă de 26 de ani, din comuna Timboești, cu privire la faptul că, in jurul orelor 17:00, concubina lui a părăsit domiciliul comun, avand asupra ei suma de 40 000 de lei și nu a mai revenit. Marti, in baza mandatului de percheziție emis la aceeași dată de către Judecătoria Focșani, a fost efectuată o percheziție la locuința minorei, ocazie cu care au fost identificate, intr-o anexă a locuinței, sume de bani in valută (4350 lire sterline și 1340 euro) și 5000 de lei. In cauză a fost intocmit dosar penal, cercetările fiind continuate sub aspectul săvarșirii infracțiunii de furt.

Vineri, 2018-10-19 : Accident pe raza comunei Bolotesti - soferul a decedat după ce a fost aruncat din masină

Un accident grav de circulație s-a produs joi noapte, pe raza comunei Bolotești, către Ivăncești, in zona Picior de Paris. Conducătorul unui autoturism a pierdut controlul volanului iar autoturismul a ieșit in decor. Doi bărbati au fost răniti, iar șoferul a decedat după ce a fost aruncat din mașină. Pasagerii răniti au fost transportati la spital. Soferul autoturismului avea permisul de conducere reținut, fiind bolnav psihic.

Vineri, 2018-10-19 : 635 de locuri de muncă au fost declarate vacante in Vrancea

635 de locuri de muncă au fost declarate vacante de angajatorii vranceni. Conform listei Agentiei Judetene pentru Ocuparea Fortei de Muncă (AJOFM) Vrancea, se pot angaja persoanele calificate ca: agent vanzări, agent de securitate si interventie, ajutor bucatar, ajutor ospatar, ambalator manual, analist calitate, arhitect, asistent veterinar, barman, bibliotecar, bucatar, brutar, casier, calcator final, circularist la taiat lemne, confectioner asamblor articole din textile, constructor tipare, consultant vanzari, contabil, dulgher, economist banca, electrician, electrician auto, electromecanic, expert sportiv, faiantar, fasonator cherestea, fasonator uscator furnire, fierar betonist, fochist, finisor, formator slefuitor produse stratificate, frezor, frezor imbinator furnire, gaterist, gestionar, informatician, inginer auto, inginer chimist, inginer mecanic, inginer constructii, inginer industria alimentara, instalator, izolator termic, lăcătuş mecanic, lucrător comercial, lucrător gestionar, maistru constructii, manipulant marfuri, mecanic auto, mecanic utilaj, montator antene satelit, operator confectioner industrial, operator la masini de tricotat, operator masini-unelte cu comandă numerică, operator introducere prelucrare validare date, ospatar, patiser, receptioner marfa, rectificator universal, stivuitorist, sculer matriter, sudor, strungar universal, tehnician electronica, tehnician economist, sef raion, sef supraveghere case, sofer, tamplar, tehnician operator la roboti industriali, tehnician programare lansare urmarirea productiei, tehnician sisteme de securitate, tehnician reclame, tipograf, tractorist, vanzator, vanzator ambulant de produse alimentare, vopsitor, zidar. 139 posturi sunt disponibile pentru muncitorii necalificati, in industria confectiilor si silvicultura.

Vineri, 2018-10-19 : Pompierii au găsit un picior de om intr-un canal din Focsani

Polițiștii si pompierii au găsit un picior de om intr-o gură de canal de langă Castelul de Apă din apropierea unităților militare din cartierul Sud din Focșani. Vineri dimineată, pompierii au tăiat gratiile canalului și au găsit un picior de om inăuntru, care pare să fi fost ars, anchetatorii vorbind despre o posibilă incendiere. La fața locului au fost chemați criminaliștii si s-a demarat o anchetă. Locuitorii din zonă spun că pe acolo trăiesc oameni ai străzii.

 

 

»   «