stirile din data de
in arhiva de stiri

Vineri, 2017-04-21 : Vreme deosebit de rece si inghet, pană sambătă

Meteorologii au emis, vineri, o atenționare Cod galben de vant puternic, ninsori și strat de zăpadă pentru 16 județe din nordul, estul și centrul țării, care a fost valabilă pană la ora 14:00, dar și o informare meteorologică de vreme deosebit de rece, brumă și ingheț la sol pentru toată țara, care va expira sambătă dimineață. In intervalul 21 aprilie, ora 9:00 - 22 aprilie, ora 9:00, este in vigoare o informare meteorologică de vreme deosebit de rece, brumă și ingheț la sol. Conform ANM, in acest interval vremea va fi deosebit de rece pentru această perioadă in toate regiunile, iar in noaptea de vineri spre sambătă (21/22 aprilie) temperaturile vor fi preponderent negative, se va produce brumă in cea mai mare parte a țării și, local, ingheț la sol.

Vineri, 2017-04-21 : Curs nou la Biblioteca Judeteană "Duiliu Zamfirescu" Vrancea

La Biblioteca Județeană "Duiliu Zamfirescu" Vrancea se derulează un curs nou - "Dezvoltarea creativității in activitățile cu adolescenții și copiii" - dedicat bibliotecarilor școlari și profesorilor documentariști din județul Vrancea, sărbătorind in avans Ziua Națională a Bibliotecarilor din Romania (23 aprilie) și Săptămana Națională a Bibliotecilor (24-28 aprilie). Cursul "Dezvoltarea creativității in activitățile cu adolescenții și copiii" are loc in perioada 19-21 aprilie 2017 la Centrul de Formare al Bibliotecii Județene Vrancea și este livrat de trainerul Bibliotecii, Margareta Tătăruș. Acest curs este furnizat in baza acordului de parteneriat incheiat intre Casa Corpului Didactic "Simion Mehedinți" Focșani și Biblioteca Județeană "Duiliu Zamfirescu". Pentru că bibliotecarii sunt cei care animă spațiile bibliotecilor de orice tip, fie că vorbim de biblioteci publice, şcolare, academice sau specializate, acest curs iși propune să-i provoace pe aceștia să se dezvolte continuu și să invețe metode și tehnici noi de a (re)crea servicii noi sau de a le imbunătăți pe cele existente. La acest curs, cei 15 bibliotecari din școlile și liceele vrancene vor invață tehnici și metode de explorare a poveștilor și universului inconjurător (oameni, fapte, natură etc.), pentru a stimula creativitatea copiilor și adolescenților. Vor fi utilizate diverse instrumente (aparat foto, calculator, internet, hartie, fotografii, culori, cărți de povești etc.) in vederea realizării unui carnet virtual și a unui portofoliu personal in cuprinsul cărora vor fi puse in valoare scrierea creativă, arta fotografică, punerea in scenă a creațiilor proprii și abilitățile de a lucra cu echipamente digitale și IT.

Vineri, 2017-04-21 : Nou festival de muzică pentru copii si tineret, la Focsani

Art Kids Company Focşani organizează cea de-a cincea editie a Festivalului de Muzică pentru copii şi tineret, "Magia Muzicii" care va avea loc in ziua de 29 aprilie 2017. Evenimentul işi propune descoperirea şi promovarea tinerilor interpreti, dezvoltarea spiritului de competitie si corectitudine intre copii de varste apropiate şi dragostea pentru artă. La festival pot participa copii si adolescenti talentati in interpretarea muzicii pop si pregătiti să participe la acest gen de competitie. Concursul se va desfăsura pe categorii de varstă.

Vineri, 2017-04-21 : Si vineri zeci de mii de vranceni au rămas fără energie electrică

Zeci de mii de vranceni au rămas, joi, fără energie electrică din cauza avariilor apărute la retelele de tensiune din Vrancea. Vineri, instoria s-a repetat, doar că si la Focşani, Adjud, Panciu, Mărăşeşti şi Odobeşti. Dacă dimineată erau afectati locuitorii din 50 de comune si 5 orase si municipiul Focsani, la pranz incă nu beneficiau de energie electrică locuitorii din 81 de localitati vrancene, aproximativ 25 de mii de abonati. In Cartierul Sud din Focsani nu a fost curent electric mai multe ore, probleme inregistrandu-se si in Centru. Probleme sunt şi in asigurarea serviciilor de cablu TV şi internet. Echipele Electrica sunt pe teren dar fac față cu greu situației și din cauza vremii nefavorabile.

Vineri, 2017-04-21 : Viceprim-ministrul Sevil Shhaideh se intalneste cu primarii vranceni

Viceprim-ministrul Sevil Shhaideh, ministrul Dezvoltării Regionale, Administrației Publice și Fondurilor Europene, se va afla vineri, 21 aprilie 2017 in județul Vrancea, la invitația reprezentanților autorităților publice locale. Acesta urmează să aibă o intalnire cu primarii din județul Vrancea, in Sala Mare a Consiliul Judetean Vrancea, intre orele 16:00-18:00.

Vineri, 2017-04-21 : Ambulante si autoturisme scoase dintre nămetii din Vrancea

Zăpada căzută in Vrancea a cauzat probleme in trafic. 20 de mașini au rămas blocate, joi seară, pe DJ 204D Focșani- Suraia, in zona Podului Zamfirei, fiind deblocate in urma intervenției SVSU Suraia. Mai multe autoturisme şi o ambulantă au fost blocate pe DN 2L, in comuna Străoane. Pompierii si drumarii au fost solicitati să scoată din nameti de pe pe raza comunei Dumitrești o ambulanță privată care a preluat joi seară 5 pacienți care urmau să fie duși la Centrul de Dializă din Focșani, dar si mai multe persoane blocate in masini, pe DJ 204 E Haret-Panciu. Drumul national 11 A pe sectorul Lespezi Rădăcineşti a fost blocat vineri dimineată din cauza zăpezii şi a copacilor care au căzut pe carosabil.

 

 

»   «