stirile din data de
in arhiva de stiri

Luni, 2019-02-18 : Lansare de carte, la Biblioteca Judeteană Vrancea

Biblioteca Judeteană "Duiliu Zamfirescu" Vrancea invită publicul marti, 19 februarie 2019, incepand cu ora 15:00, la Sediul Imprumut la Domiciliu Adulți "Virgil Huzum", din strada Mihail Kogălniceanu nr. 13, la lansarea volumului "Ipostaze ale rostirii şi scrierii in limba romană actuală", a autorului Jan Pavel, apărută anul acesta. Cartea face o introduce in universul limbii romane, făcand cunoscute, intre altele, greşelile frecvente care se ivesc in folosirea limbii romane actuale şi cuvintele uzuale şi neuzuale prezente in limba noastră. Invitati la această lansare de carte sunt Culită Ioan Uşurelu, prozatorul Radu Borcea şi poetii Ion Apostu şi Petrache Plopeanu, care vor vorbi despre autor şi despre cartea acestuia.

Luni, 2019-02-18 : Atleta vranceană Claudia Prisecaru, bronz in cursa de 3000 metri senioare a Campionatului Balcanic

Atleta vranceană Claudia Prisecaru a obținut medalia de bronz in cursa de 3000 metri senioare a Campionatului Balcanic de Atletism, care a avut loc, sambătă, la Istanbul. Vranceanca a incheiat cursa in 9:16.59, ceea ce reprezintă un nou record personal. Claudia Prisecaru este sportivă in cadrul CSM Focșani 2007 și este antrenată de profesorul Cristian Orza.  

Luni, 2019-02-18 : Cadavrul unui bărbat de 76 de ani, dispărut de acasă, găsit in albia raului Rimna

Sambătă, cadavrul unui bărbat de 76 de ani, dispărut din data de 5 decembrie 2018, din Dumbrăveni, a fost găsit in albia raului Rimna, pe raza comunei Gura Caliței. Au intervenit reprezentanții Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență (SVSU) din localitate. Intervenția de scoatere a cadavrului a fost una dificilă, acesta aflandu-se intr-o rapă, in albia raului.

Luni, 2019-02-18 : Incendiu la un centru de colectare a fierului vechi din comuna Slobozia Bradului

Pompierii din Ramnicu Sărat, județul Buzău, au intervenit duminică pentru lichidarea unui incendiu, izbucnit la un centru de colectare a fierului vechi din comuna Slobozia Bradului. Au ars 3 caroserii auto și vegetația uscată de pe o suprafață de aproximativ 500 de metri pătrați.

Luni, 2019-02-18 : Trei răniti in urma unui accident rutier produs pe DN 2 E85, in zona Haret

Duminică, trei persoane au fost rănite in urma unui accident rutier produs in jurul orei 13:00, pe DN 2 E85, in zona Haret. Cauza producerii evenimentului rutier a fost neacordarea de prioritate la intersecția DN2 cu DJ 204E Haret. O șoferiță in varstă de 23 ani, din Panciu, nu a acordat prioritate atunci cand a vrut să intre cu autoturismul pe E85, intrand in coliziune cu un autoturism de teren, care circula regulamentar pe drumul european. A rezultat rănirea ușoară a conducătorului autoturismului nevinovat, a unui pasager din același autoturism și a unei minore de 7 ani, care se afla cu bicicleta pe trotuar. Ambii conducători au fost testați alcoolscopic, rezultatele fiind negative.

Luni, 2019-02-18 : Incendiu la un depozit de furaje din Golesti

Pompierii militari din cadrul Detașamentului de Pompieri Focșani au fost solicitați duminică seară să intervină pentru stingerea unui incendiu, care a cuprins un depozit de plante furajere și baloturi de paie in comuna Golești, str. Aurel Vlaicu. Forțele de intervenție au acționat cu două autospeciale de stingere cu apă și spumă. Nu au fost inregistrate victime, incendiul fiind stins după 3 ore. Au ars aproximativ 10 tone de plante furajere și baloturi de paie. Cauza probabilă: un scurtcircuit electric provocat de un cablu electric neizolat corespunzător.

Luni, 2019-02-18 : Vranceancă cu permis fals, prinsă de politisti

O vranceancă s-a ales cu dosar penal pentru conducere fără permis și uz de fals. Joi, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier au depistat o femeie in varstă de 28 ani, din comuna Răcoasa, județul Vrancea, in timp ce conducea un autoturism, pe DN 2L, in localitatea Răcoasa, fără a deține permis de conducere pentru nici o categorie de vehicule. De asemenea aceasta a prezentat polițiștilor un document ce părea a fi un permis de conducere eliberat de autoritățile italiene, existand suspiciunea că ar putea fi fals.

 

 

»   «