stirile din data de
in arhiva de stiri

Joi, 2017-07-27 : Ziua Imnului National, serbată la Mausoleele de la Mărăsesti, Mărăsti si Soveja

Festivitățile organizate sambătă, 29 iulie, cu ocazia aniversării Zilei Imnului Național, includ evenimentele organizate de către Consiliul Județean Vrancea, la Mausoleele de la Mărășești, Mărăști și Soveja precum și Ceremonialul militar susținut de către Garnizoana Focșani. De asemenea, incepand cu ora 10:00, la Mausoleul de la Mărășești, Inaltpreasfințitul Teofan - Mitropolitul Moldovei, Inaltpreasfințitul Casian - Arhiepiscopul Dunării de Jos şi Inaltpreasfințitul Ciprian - Arhiepiscopul Buzăului şi Vrancei, la inițiativa Societătii Ortodoxe a Femeilor Romane din Iaşi, vor participa la slujba de comemorare a eroilor Primului Război Mondial. Ceremonialul militar se va desfășura, la Mausoleul Eroilor de la Mărășești, incepand cu ora 19:30 și va debuta cu acordarea onorului militar reprezentantului Guvernului in teritoriu, după care va fi oficiat serviciul religios. Evenimentul va continua apoi cu alocuțiunile reprezentanților autorităților publice locale și cu intonarea Imnului Național. La finalul ceremonialului militar va avea loc defilarea detașamentului de onoare. Ziua Imnului Național va continua, la Mausoleul Mărășești, cu festivități organizate de către Consiliul Județean Vrancea care includ recitalul Corului "Pastorala" și inălțarea de lampioane. Corul Pastorala va susține un recital și la Mausoleul Soveja (intre orele 17:00 și 18:00). La Mausoleul Eroilor din Mărăști, incepand cu ora 19:00, va fi pusă in scenă piesa de teatru "Eroii - primul zid si ultima speranță a neamului romanesc", oferită de Atelierul de Creație și Teatru "Simion Mehedinți" din cadrul APOR Vrancea. In această zi, cu ocazia evenimentului "Noaptea Mausoleelor", accesul la toate mausoleele din județul Vrancea este gratuit.

Joi, 2017-07-27 : Cioban atacat de urs, preluat de ambulantă de la Vidra

O ambulanță a preluat de la Vidra un bărbat atacat de un urs, joi. Un cioban in varstă e 55 de ani se afla cu oile la păscut cand a fost atacat de urs. Acesta este conștient și are traumatisme la nivelul membrelor superioare și toracelui, fiind preluat de o ambulanta SMURD. Apelul de urgență a fost făcut de proprietarul stanei.

Joi, 2017-07-27 : Pompierii din patru judete se intrec la Focsani

Inspectoratul pentru Situatii de Urgentă "Anghel Saligny" al Judetului Vrancea organizează in aceste zile etapa interjudețeană a "Concursurilor serviciilor profesioniste pentru situatii de urgentă". Probele se desfăşoară atat la sediul inspectoratului din municipiul Focşani, strada Dornişoarei nr. 10, cat şi pe Stadionul Milcovul din municipiul Focşani. La start s-au aliniat loturile reprezentative ale inspectoratelor pentru situatii de urgentă din judetele Brăila, Galati, Vaslui şi Vrancea. Vineri, la sediul ISU Vrancea va avea loc festivitatea de inchidere a competitiei şi acordarea premiilor. Acestea constau in cupe și diplome, pentru ocupanții primelor 3 poziții. Premiile sunt asigurate de ISU și Consiliul Județean Vrancea.

Joi, 2017-07-27 : Perchezitii la traficantii care distribuiau droguri si in Vrancea

Miercuri, politiştii de combatere a criminalitătii organizate din Vrancea și Galați cu sprijinul Direcției Operațiuni Speciale, sub coordonarea procurorilor D.I.I.C.O.T. - B.T. Vrancea, au efectuat 9 percheziții domiciliare in municipiul Galați, la persoane bănuite de trafic de droguri și substanțe cu efect psihoactiv. Din cercetări a reieșit faptul că, incepand cu anul 2016, 5 persoane ar fi desfășurat activități de producere, deținere, stocare și comercializare de droguri de risc și substanțe susceptibile a avea efect psihoactiv, droguri pe care le-ar fi comercializat pe raza județelor Vrancea, Galați și Brăila. In urma perchezițiilor, au fost identificate mai multe substanțe etnobotanice și muguri de cannabis, fiind ridicate in vederea indisponibilizării 8530 de lei, 700 de euro, 9 telefoane mobile, două laptopuri, un cantar electronic, un grinder metalic și mai multe arme albe. La sediul D.I.I.C.O.T. - B.T. Vrancea, au fost aduse 15 persoane, 5 dintre acestea fiind reținute 24 de ore, urmand a fi prezentate Tribunalului Vrancea, cu propunere de arestare preventivă, pentru săvarșirea infracțiunilor de trafic și consum ilicit de droguri și de substanțe cu efect psihoactiv.

Joi, 2017-07-27 : Ministrul Tineretului si Sportului va veni la Gălăciuc, la a 24-a editie a Concursului national InfoEducatie

Ministrul Tineretului și Sportului, Marius Dunca, este așteptat in Vrancea, săptămana viitoare, la Gălăciuc, unde se va desfasura a 24-a ediție a Concursului național "InfoEducație". Ministrul va veni la Gălăciuc pe 5 august, cand are loc premierea caștigătorilor fiecărei secțiuni din competiție. Organizat din 1994, concursul este dedicat elevilor cu aptitudini, inclinații și interes pentru crearea aplicațiilor informatice, atat de la profilul informatică dar și de la alte profile. Concursul se desfășoară in patru etape: pe unitatea școlară, locală, județeană și națională. Etapa națională se desfășoară in tabăra Galaciuc, județul Vrancea. La fiecare etapă vor fi prezentate lucrări realizate de către elevi, indiferent de anul de studiu (clasele IX - XII). Participarea la etapele ulterioare este hotărată de clasamentele etapelor anterioare. La concursul organizat in perioada 31 iulie - 6 august, liceenii cei mai buni din țară se vor intrece in cadrul mai multor sectiuni de concurs: pagini web, software educational, software utilitar, multimedia si roboti. Pe intreaga durată a taberei se vor organiza și sesiuni de comunicare pe teme de inginerie software. Toate mijloacele IT sunt oferite de Colegiul Național "Unirea", comunitatea Tulnici și Liceul Vidra. Fiecare județ poate participa cu maximum 5 elevi și un profesor insoțitor.

Joi, 2017-07-27 : Cod galben de inundatii pe raul Putna

Hidrologii au emis, joi, o atenționare Cod galben de inundații, ce vizează in următoarele ore bazinul hidrografic Putna. Conform prognozei Institutului Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor (INHGA), pană la ora 18:00, se pot produce scurgeri importante pe versanți, torenți, paraie, viituri rapide pe raurile mici cu posibile efecte de inundații locale și creșteri de debite și niveluri cu posibile depășiri ale Cotelor de atenție pe raurile mici din bazinul hidrografic Putna (bazin superior, județul Vrancea).

 

 

»   «