stirile din data de
in arhiva de stiri

Vineri, 2018-08-17 : Incep inscrierile la Cupa Satelor, o nouă competitie dedicată micilor fotbalisti din mediul rural

Federația Romană de Fotbal cu sprijinul Agenției pentru Finanțarea Investițiilor Rurale organizează Cupa Satelor - o nouă competiție națională. Aceasta este destinată tinerilor din mediul rural, născuți după data de 1 ianuarie 2006. Conform regulamentului de organizare, fiecare comună poate participa cu mai multe echipe, formate din cate 16 jucători. Competiția se desfășoară in 3 etape: etapa județeană: 1 octombrie 2018 - 15 martie 2019; etapa regională: 1 aprilie 2019 - 15 mai 2019; etapa națională: 25 mai 2019 - 10 iunie 2019. Se doreste ca fiecare județ să aibă inscrise minimum 8 echipe. Vrancea face parte din zona 2, alături de Brăila, Buzău, Galați, Tulcea, Constanța.

Vineri, 2018-08-17 : Cătălin Lucian Pătrascu de la CSM Focsani 2007 a castigat turneul open Fischerandom la Festivalul international de sah Arad

Cătălin Lucian Pătrașcu de la CSM Focșani 2007 a caștigat turneul open la Fischerandom la Festivalul internațional de șah Arad ediția 2018, competiție cotată drept una dintre cele mai ample și puternice din Romania in 2018. La start au luat parte si doi jucători ai CSM Focșani 2007 - Cătălin-Lucian Pătrașcu, U 20, maestru FIDE și Sebastian-Ștefan Ciobanu, U 12, categoria a II-a. Intrecerea, avut loc in Arad in perioada 5-12 august cu participarea a 350 de sportivi.

Vineri, 2018-08-17 : Incendii la Vartescoiu si Odobesti

Vineri dimineată, in jurul orei 02:30, in urma unui apel primit la numărul unic de urgență 112, era anunțat un incendiu la o gospodărie situată pe strada Garlei, din orașul Odobești. La locul evenimentului s-au deplasat două autospeciale de stingere cu apă și spumă și o ambulanță SMURD din cadrul Detașamentului de Pompieri Focșani. Forțele de intervenție au acționat pentru stingerea incendiului, care se manifesta pe o suprafață de 50 mp. In jurul orei 04:00, incendiul a fost lichidat. Nu s-au inregistrat victime. Joi, incendiu se producea si la o gospodărie in satul Olteni, comuna Varteșcoiu, arzand imobilul, in proporție de 90%, și bunurile gospodărești aflate in interior. In ambele incendii, cauza probabilă a fost focul deschis in spații inchise.

Vineri, 2018-08-17 : Incendiu de vegetatie uscată in cartierul Mandresti din Focsani

Joi s-a produs un incendiu de vegetație uscată in cartierul Mandrești din municipiul Focșani. La locul evenimentului s-a deplasat o autospecială de stingere cu apă și spumă din cadrul Detașamentului de Pompieri Focșani. S-a intervenit pentru stingerea incendiului care se manifesta pe o suprafață aproximativă de 2,5 ha.

Vineri, 2018-08-17 : Pe Cheile Tisitei există in continuare riscul de accidentare in caz de ploi abundente si căderi de pietre de pe versanti

In plin sezon al drumețiilor, Cheile Tișiței sunt principala atracție din Muntii Vrancei. Salvamontistii vranceni anuntă că au fost refăcute parțial podețele afectate de ultimele viituri iar acum deplasarea se poate realiza mai in siguranță, dar există in continuare riscul de accidentare in caz de ploi abundente și căderi de pietre de pe versanți. Salvatorii montani aflați in aceste zile la datorie au constatat prezența unui mare număr de turiști, mai ales familii cu copii. Acestia recomandă deplasarea doar pe traseele turistice marcate, folosirea de echipament adecvat și informarea asupra condițiilor meteo. Informații se pot obtine apeland numărul 0-SALVAMONT/ 0725 826 668 sau direct de la salvatorii montani aflați in Baza Salvamont Păulești sau in patrulare pe traseele din jurul localităților Lepșa, Soveja sau Nistorești.

Vineri, 2018-08-17 : Turul ciclist "Mausolee pe bicicletă" se va organiza pe 15 septembrie

Iubitorii de ciclism sunt invitați, sambătă, 15 septembrie, cu ocazia Zilelor Europene ale Patrimoniului, la a 4-a ediție a evenimentului "Mausolee pe bicicletă". Turul de ciclism este organizat cu incepere de la ora 10:00, de către Directia Județeană pentru Cultură Vrancea, Consiliului Județean Vrancea și o asociație sportivă. Parteneri sunt: Muzeul Vrancei, Primăria comunei Soveja, Primăria comunei Răcoasa, Ansamblul Folcloric "Tara Vrancei". "Mausolee pe bicicletă" este un traseu de dificultate medie, care măsoară o lungime de 150 km și are o diferență de nivel de peste 1000 de metri. Traseul poate fi parcurs in aproximativ 9 ore și 30 minute, timp care include și pauzele de hidratare și evenimentele culturale pe care le propunem pe traseu. Turul de ciclism se desfășoară pe ruta Mausoleul Eroilor Focșani (start, 10:00) - Odobești - Țifești - Vidra - Vizantea Livezi - Mausoleul Eroilor Soveja - Mausoleul Eroilor Mărăști - Mausoleul Eroilor Mărășești (finish, estimativ ora 19:30). Organizatorii propun ca, incepand cu ora 20:00, cicliștii să participe la un concert extraordinar. De la Mausoleul Eroilor Mărășești cicliștii vor fi transferați la Focșani cu microbuze, iar bicicletele cu o mașină tip platformă, după finalizarea tuturor activităților propuse de organizatori. Inscrierile se fac pană pe 10 septembrie. Turul ciclist va fi insoțit de autovehicule de asistență tehnică pentru reparații minore ale bicicletelor. Cicliștii sunt obligati să respecte regulile de circulatie pe drumurile publice.

Vineri, 2018-08-17 : Ploi torentiale pană duminică seară

Administratia Natională de Meteorologie (ANM) a emis, vineri, o avertizare de ploi torentiale, valabilă pană duminică seară, la ora 22, fenomenele periculoase urmand să aibă loc in aproape toată tara. Potrivit ANM, de vineri, de la ora 13:00, pană duminică, in cursul după-amiezilor şi serilor, vor fi intervale de timp cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin ploi ce vor avea şi caracter torential, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vantului ce vor lua şi aspect de vijelie şi izolat grindină. In intervale scurte de timp se vor inregistra cantităti de apă ce vor depăşi local 20 l/mp şi izolat 30 - 40 l/mp. ANM arată că astfel de fenomene se vor semnala mai ales in zona de munte şi cu caracter local in cursul zilei de vineri indeosebi in Crişana, Maramureş, Transilvania, Moldova şi Muntenia, iar sambătă ploi sunt semnalate in special in centrul şi nord-estul teritoriului. Duminică, instabilitatea atmosferică se va manifesta in sudul, estul şi partial in centrul tării, potrivit sursei citate. Totodată, meteorologii spun că in regiunile sudice şi sud-estice, mai ales in după-amiezile de vineri şi sambătă, disconfortul termic va fi ridicat, cu valori ale indicelui temperatură-umezeală (ITU) ce vor depăşi local pragul critic de 80 de unităti.

 

 

»   «